RKOMAEGYPTE037

Een mop (mondeling), dinsdag 31 juli 2007

Ik wil beginnen. Het is een Belgenmop. Ik ken eigenlijk twee leuke moppen. Ja, ik weet welke ik vertel. Een man fietst ’s ochtends naar zijn werk en in één keer hoort-ie uit het kanaal naast zich iemand roepen: ‘Hellup, hellup!’ Hij van die fiets af, hij die man redden. Op de kant. En eh, nou…bleek een Belg te zijn. ‘Nou, wat was er meneer?’ Nou, helemaal aan de hand, enzoveert. Kon-ie niet zwemmen? Jawel, zei-ie. ‘Nou, waarom zwom je dan niet?’ ‘Nou, ik wist niet dat mijn diploma ook in Nederland geldig was!’

Beschrijving

Een man fietst naar zijn werk en hoort hulpgeroep uit het kanaal. Hij redt de man, die een Belg blijkt te zijn. De man vraagt aan de Belg of hij kan zwemmen, waarop de Belg antwoordt dat hij niet wist dat zijn zwemdiploma ook in Nederland geldig is.

Bron

Letterlijk afschrift van mp3-opname op de cruiseboot de Crown Jewel in de haven van Luxor, Egypte, na een 'galabia'-verkleedfeest.

31 juli 2007
I.v.m. de buitengewone locatie van de optekening is aan het verhaal het kloekkenummer gekoppeld van de woonplaats van de vertelster, Groningen.

Belgenmop    Belgenmop

Belg    Belg