RKOMAEGYPTE038

Een mop (mondeling), dinsdag 31 juli 2007

La: Een Belg loopt over straat, en een gigantisch groot hek…een schutting, daar kon-ie niet over heen komen. Daar achter die schutting hoort-ie: ‘Twaalf, twaalf, twaalf, twaalf, twaalf, twaalf, twaalf!’ Hij denkt: ‘Fuck, wat is hier aan de hand?’ En hij gaat zo kijken, kijken. Hij kan niks vinden. En hij het hek af. En hij bljft steeds horen: ‘Twaalf, twaalf, twaalf, twaalf.’ En op een gegeven moment voelt-ie zo een klein gatje he. Hij denkt: 'Och, daar ga ik even doorheen kijken.’ Hij kijkt er eens doorheen, en in een keer een oog, eh een vinger…recht in z’n oog…’Hé dertien!’ ‘Dertien, dertien, dertien, dertien, dertien!’ [omstanders lachen]

Beschrijving

Een Belg hoort achter het hek steeds 'twaalf, twaalf.' Hij kan niets vinden. Op een gegeven moment vindt hij een klein gat. Hij kijkt er in en krijgt een vinger in zijn oog. Hierop roept de stem: 'Dertien, dertien!'

Bron

Letterlijk afschrift van mp3-opname op de cruiseboot de Crown Jewel in de haven van Luxor, Egypte, na een 'galabia'-verkleedfeest.

31 juli 2007
I.v.m. de buitengewone locatie van de optekening is aan het verhaal het kloekkenummer gekoppeld van de woonplaats van de verteller, Eindhoven.
RK: Ruben Koman; LA: Leon Appelhof
Vgl. id.nummer LOMBO280.