Een mop (mondeling), maandag 29 oktober 2007

GP: Nou eh Jantje die ging met z'n oma naar de markt en uhm toen zag hij op de grond 10 euro, toen zei uhm Jantje tegen oma: "Mag ik deze eh 10 euro van de grond af pakken?" Toen zei oma: "Nee, want alles wat op de grond ligt is vies." Dus loopt ie door en dan vindt ie 20 euro en dan vraagt ie: "Oma mag ik die 20 euro van de grond af pakken?" Dan zegt oma weer: "Alles wat op de grond ligt is vies." En dan gaan ze weer verder en dan ziet ie 50 euro en dan vraagt ie 't weer en dan zegt oma: "Nee, want alles wat op de grond ligt is vies." En dan gaan ze weer naar huis en dan eh valt oma voor de deur dan vraa... eh zegt oma: "Jantje wil je me helpen opstaan?" Zegt ie: "Nee, want alles wat op de grond ligt is vies."

TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"    TM 8039 - "Wat op de grond ligt, is vies"

Beschrijving

Jantje mag van zijn oma geen geld oprapen van de straat. Als oma valt, weigert Jantje haar te helpen: "Alles wat op de grond ligt, is vies."

Letterlijk afschrift van MP3 opname: O.B.S. de Tweemaster groep 8 29 okt. 2007.WAV

29 oktober 2007
Deel van een interview met kinderen uit groep 8 van de basisschool O.B.S. de Tweemaster te Pijnacker. Dit gedeelte is een interview met Ado Muaselovis en Gio Poulina. GP = Gio Poulina.
Onder 'Beeld' een foto van verteller Gio Poulina.
"Wat op de grond ligt, is vies"