Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

RKOMAUTR0106

Een sprookje (mondeling), woensdag 25 juni 2008

Hoofdtekst

[...]
(20.40)
CAT Maar Anansi heeft het altijd aan de stok met de tijger, Ba Tigri. Het is de tijger. Assaw, Assaw is een olifant, en daardoor kan je zien dat het uit Afrika komt, want wij hebben geen olifanten. Maar in het verhaal komt de olifant voor. Trouwens ook een walvis, komt ook in die verhalen voor, en verder dieren die wij nie[t] hebben. Wat we wel hebben is een krokodil, die komt wel voor, en die dieren heten altijd Mat. Mati is vriend. Dus Mat Konkoni, vriend konijn, Mat Krab Dagoe, vriend eehh... ja... Krab Dagoe is een soort vosachtig beest; Mat eehh... Kakkerlaka, de kakkerlak. Zo heten die dieren altijd. Maar hij heeft het vaak met juist de grote dieren, de tijger en zo. Dieren die hem eigenlijk makkelijk eh op kunnen eten of dood kunnen slaan, is 'ie toch te slim af. Dus.. (lacht) (22.00)
[...]

Beschrijving

De vertelster vertelt dat Anansi vaak sterkere dieren te slim af is. Zij noemt dieren die in de Anansi-verhalen voorkomen. Veel van deze dieren zijn niet te vinden in Suriname maar ze zijn afkomstig uit Afrika.

Bron

Letterlijk afschrift van een mp3-opname.

Commentaar

25 juni 2008
RK: Ruben Koman; CAT: Carry-Ann Tjong-Ayong. Ook Flora Illes is aanwezig. Het verhaal is een gedeelte van een interview.

Naam Overig in Tekst

Anansi    Anansi   

Ba Tigri    Ba Tigri   

Assaw    Assaw   

Mat Konkoni    Mat Konkoni   

Mat Krab Dagoe    Mat Krab Dagoe   

Mat Kakkerlaka    Mat Kakkerlaka   

Naam Locatie in Tekst

Afrika    Afrika   

Mat    Mat   

Mati    Mati   

Suriname    Suriname   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:21