Een sage (manuscript), 1953

Hoofdtekst

Aanvulling no. VI, Aant, 1953, fol. 424d: Bedoelt wordt hier: „Hoe zich meester te maken van schatten, die in het bezit zijn van geesten, die kabouters worden genoemd.
Dit experiment kan alleen tussen 10 juli en 20 augustus, als de Maan in Leeuw staat, worden uitgevoerd. Als door het ontbieden van intelligentis of op een andere manier, de plaats is gevonden, waar de schat ligt, begeve men zich daar op een zondag voor zonsopgang naar toe. Met het zwaard van de Kunst wordt een cirkel van zes voet in diameter rondom de plek waar de schat ligt getrokken. Bewierook dan driemaal achtereenvolgens de omtrek van de cirkel met de wierook van de dag. Denk er om de juiste kleding aan te trekken. Regel het zo dat er recht boven de cirkel een lamp kan worden opgehangen, gevuld met olie, die vermengd is met wat vet van een in de maand juli gestorven man en waarin bovendien een klein stukje van het doodskleed waarin hij werd begraven, is gestopt. Steek de lamp aan en begin te graven. Eventuele medewerkers moeten een riem dragen, die uit de huid van een pas gedode geit is gemaakt, waarop met het bloed van de al eerder vermelde dode man de volgende woorden en figuren staan geschreven: [afbeelding Nopa –symbool- Padoes]. Op deze manier zijn de medewerkers tegen de verschrikkingen die gewoonlijk met verschijningen gepaard gaan, beschermd en kunnen derhalve veilig werken. Als het graven langer dan een dag in beslag neemt, bedek het gat dan met een houten deksel, waarop een zesduimsdikke laag van de reeds weggesleepte aarde wordt aangebracht. Herhaal dit, indien nodig, totdat het werk beëindigd is. De leider van dit experiment dient in de voorgeschreven kleding en met het zwaard in de hand, voortdurend aanwezig te zijn. Als de schat is blootgelegd worden de regels „Adonay”, etc. [zie documentatie §30/1953] zoals deze voor de inwijding van het Boek zijn gegeven, opgezegd. Als het gat is dichtgegooid, worden de geesten weggestuurd en bedankt voor de gunsten die zij hebben verleend met de woorden: „O gelukkige geesten, wij danken U voor de goede dingen die wij door uw milde goedheid hebben ontvangen. Ga in vrede en heers over het element waartoe God u tot in Eeuwigheid heeft bestemd”.-

Een experiment om je meester te maken van schatten, die in het bezit zijn van kabouters.

Bron

J.H.W. Eldermans, Aardgeesten, Gnomen, Kabouters, etc.. Restanten no. 16B. Een handgeschreven, ongepubliceerd manuscript. Manuscript eigendom van het Museum of Witchcraft, Boscastle, Cornwall, UK.

Zie onder 'Beeld' voor een afbeelding van de pagina uit het manuscript.

Kunst    Kunst