RKOMANHOL004

Een sage (mondeling), dinsdag 24 februari 2009

GB: En...en...d... oh nog een ander verhaal over Claes van Kieten, eh... Hij stond met een stel boeren 's avonds te praten en ehh plotsel...hoe...ze geweldig geschreeuw. Een stier was losgebroken uit het weiland en die kwam op die kerels af! En der liep ook een vrouw met een klein kindje. Het was levesgevaarlijk dat d...die stier daar. Claes die stapte naar die stier toe, pakt 'm aan z'n horens, drukt 'm op de grond, en... die vrouw was gered eh baby was gered, en hij bracht dus die stier weer terug naar 't weiland achter 't hek en zo was dus het verhaal... [Onderbroken door JH]
JH: Ja dat heb ik ook wel es gehoord vroeger da verhaaltje.

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

De reus Claes van Kieten houdt een stier bij de horens tegen, en redt hierdoor een vrouw en haar baby.

Letterlijk afschrift van een mp3-opname.

24 februari 2009
Aanwezigen: Ruben Koman, Gerrit van den Beldt (GB), Joop Harskamp (JH), Bas de Rooij, Frans Camphuijsen, Manon ter Hofstede.
Sterke man (vrouw).

Claes van Kieten    Claes van Kieten