RKOMANHOL010

Een personal narrative (mondeling), dinsdag 24 februari 2009

Hoofdtekst

[JH komt met een lijst met bijnamen van de verschillende bewoners van Spaarndam. Dit wordt onderwerp van gesprek. Er komen naar aanleiding van de lijst met bijnamen een aantal anekdotes te sprake uit de jeugd van de heren.]

[31.47]

JH: Ik heette Peper vroeger, 'k had allemaal zonnesproetjes. En der zijn der nog een...een...verschillende van mijn leeftijd, weet je ik ben nog geen tachtig, maar der zijn der nog die nooit geen Joop...der waren der...vroeger wisten ze geeneens da je Joop heette. Ik was Peper, hè. En der zijn der nog, zoals die meiden van Ameling en Rina Ameling, die noemen mij allemaal altijd nog Peep. Gerrit Berk zegt nooit geen Joop, maar nee altijd Peep. Nah, dat vinnik nou helemaal niet erreg hoor, dat is toch gewoon...daar ben je mee groot geworden erregens hè.

Een jongen die veel zonnesproeten heeft wordt 'Peper' genoemd, ook op latere leeftijd nog.

Letterlijk afschrift van een mp3-opname.

24 februari 2009
Aanwezigen: Ruben Koman, Gerrit van den Beldt, Joop Harskamp (JH), Bas de Rooij, Frans Camphuijsen, Manon ter Hofstede.

Peper    Peper

Peep    Peep