VPOEM004 - Een goedmaker met een luchtje

Een broodjeaapverhaal (boek), 2006

Hoofdtekst

EEN GOEDMAKER MET EEN LUCHTJE Hoe erg het ook is, de crimineel in dit verhaal beschikt wel over een zeer originele fantasie. Het gebeurde in Trevisa, Italië. Een man, wiens auto was gestolen, kreeg de verrassing van zijn leven, toen hij zijn wagen via de politie terugkreeg. En nog wel met een volle tank en een brief vol verontschuldigingen. De dief vond het eigenlijk vreselijk, wat hij had gedaan en hij nodigde de man en zijn gezin uit voor een diner in een goed restaurant. Hij zou alles reserveren en betalen. De misdadiger belde zelfs nog naar het restaurant of het gezin het wel naar de zin had. Maar toen de man, zijn vrouw en kinderen thuiskwamen, voelden zij zich vreselijk beetgenomen. Want in hun huis was ingebroken en alle kostbaarheden, ter waarde van vele duizenden guldens, waren verdwenen. Weekend, 7 januari 1995

BRUN 01835 - The Double Theft    BRUN 01835 - The Double Theft

Beschrijving

Een krantenartikel over een diefstal in Italië. De dief stal eerst de auto, liet deze terugkomen met een verontschuldigende brief en een restaurant reservering als goedmaker. Wanneer de familie in het restaurant zit, wordt het huis leeggeroofd.

Peter Burger: De jacht op de veluwepoema. Amsterdam 2006, p.22

Zie ook VPOEM005.