VPOEM013 - De Dankbare Terrorist

Een broodjeaapverhaal (boek), 2006

DE DANKBARE TERRORIST

Geen Coca-Cola meer drinken de komende 4 maanden?!

Heej, laatst had mijn kennis een portemonnee gevonden. Hij bracht hem terug naar de eigenaar want hij wilde hem niet aan de politie geven. De eigenaar (moslim) wilde hem geld geven voor het vinden van de portemonnee maar mijn kennis kon het niet aannemen. Toen vroeg de eigenaar aan mijn kennis of hij dan wel iets anders aan kon nemen. Of mijn kennis tegen al zijn vrienden, familie en kennissen wilde zeggen dat ze de komende vier maanden niks van Coca-Cola moesten drinken? Hij wilde niet vertellen waarom. Maar er zou de komende vier maanden iets gaan gebeuren... Mijn kennis heeft dus aangifte gedaan over dit verhaal, dus het is echt serieus! Wat vinden jullie hier nu van?

Bericht op Sugababes.nl, 27 november 2004.

TM 8043 - VS onder vuur    TM 8043 - VS onder vuur

Beschrijving

Een bericht op het internet. Een kennis van de verteller heeft een portemonnee van een moslim man gevonden en teruggebracht. Hij wilde als beloning geen geld aannemen, dus vertelde de man dat hij Coca-Cola producten beter kon mijden. De implicatie is dat er een aanslag zal worden gepleegd op Coca-Cola fabrieken en dat de man een terrorist was.

Peter Burger: De jacht op de veluwepoema. Amsterdam 2006, p.91

VS onder vuur