VPOEM031 - De geduldige hond

Een broodjeaapverhaal (boek), zaterdag 06 maart 2004

DE GEDULDIGE HOND

Een tijd geleden stond er een droevig bijtincident in de kranten. Groot uitgemeten was er te lezen hoe een kind flink te pakken was genomen door een hond. Het negenjarige jongetje was even alleen gelaten met de hond terwijl moeders met haar man naar de lokale buurtsuper was. Eenmaal thuis gekomen hoorden de ouders een luid geschreeuw en troffen een compleet bloedbad aan. Aangezien de hond het bloed nog aan zijn bek had was het wel duidelijk dat die rothond dat arme onschuldige kind zomaar flink verminkt had.
Met spoed werd het jongetje naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enige tijd later aan zijn verwondingen overleed. Van trouwe viervoeter was deze huisgenoot veranderd in een gruwelijke moordmachine. Voor de ouders van het negenjarige jongetje zat er dan ook niks anders op de hond, liever vandaag nog dan morgen, af te laten maken.
Nadat de dierenarts de hond de dodelijk injectie had gegeven aaide hij het monster nog even over zijn bol. Hij voelde daarbij iets vreemds aan een van de oren. Bij nader onderzoek bleek de arme hond maar liefst 27 nietjes in zijn oor te hebben. Ik zeg altijd maar zo, niet alles is altijd zo als het op het eerste moment lijkt.

Fragment uit 'De gebeten hond', Dagblad Flevoland en Gelders Dagblad, 6 maart 2004

TM 6059 - Nietjes in het oor    TM 6059 - Nietjes in het oor

Beschrijving

Bijtincident waarbij kind ernstig door hond gebeten wordt. De hond krijgt vervolgens een dodelijke injectie. Daarna merkt het baasje dat de hond 27 nietjes in zijn oor heeft.

Peter Burger: De jacht op de veluwepoema. Amsterdam 2006, p. 165.

6 maart 2004
Verhaal is in 1995 in het leven geroepen door Jan Dirk van Ginneke (voorzitter Animal Research Foundation Europe). Van Ginneke was tegen de 'pitbullwet' van 1993, die een fokverbod voor pitbulls en strenge regels voor verwante rassen inhoudt. De wet werd ingevoerd vanwege de vele incidenten met agressieve honden.
Nietjes in het oor

Dagblad Flevoland    Dagblad Flevoland