Een personal narrative (internet), zondag 06 maart 2011

Hoofdtekst

"De opa van een vriend runde het Dommelhotel in Eindhoven. Toen zijn ouders net bij elkaar waren gingen ze daar naar de zolder om te kijken of er nog bruikbare spullen waren. Ze hebben o.a. een kastje meegenomen, en vonden ook een jodenkeppeltje tussen de rommel. Tijdens de oorlog zaten daar Joden ondergedoken. Ze hoorden buiten spelende kinderen, maar achteraf bleken er in dat gedeelte van het hotel helemaal geen gasten te zitten. Toen ging het licht ineens uit, en ze gingen maar terug. Later merkte zijn pa dat zijn horloge stil stond, precies op de tijd waarop het licht uitviel. Zijn ouders hebben later maar het kastje teruggezet. Zijn tante heeft op die zolder later ook nog spelende kinderen gehoord."

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

Op de zolder van een hotel in Eindhoven worden spelende kinderen gehoord en het licht gaat ineens uit. Er zijn geen kinderen in de buurt. Vroeger hebben daar Joden ondergedoken gezeten.

Ingezonden in de Nederlandse Volksverhalenbank van het Meertens Instituut

Verteld door monyet op het forum van Veryazn.nl op 09-04-2005