INZ00444 - Het Heksenpaadje

Een sage (internet), dinsdag 24 augustus 2010

Hoofdtekst

In het Ruigeplaatbos van Hoogvliet ligt het heksenpaadje. Hier schijnt het ‘s-nachts niet pluis te zijn en zelfs bij daglicht wekt de plek nare gevoelens op bij mensen die zich op het pad wagen. In augustus 2005 verscheen in weekblad Hoogvliet, een lokale krant, een artikel over de angstaanjagende plek.

Monique van Haunted Holland, een team wat onderzoek heeft gedaan op de locatie, vertelde mij er het volgende over:

“Het heksenpaadje bevindt zich in het Ruige Plaatbos in Hoogvliet, aan de kant van de Botlektunnel, vanaf daar ga je een hekje door en kom je op het heksenpaadje. Er zouden twee verhangingen hebben plaatsgevonden, maar volgens de politie is dat niet waar. Er blijft dus ‘maar’ 1 verhanging over, die plaats heeft gevonden op het heksenpaadje.
Er zijn ook voodoorituelen uitgevoerd, maar dit is niet exact op het heksenpaadje geweest.
Men voelt zich er niet op zijn gemak, wat zich uit door druk op de borst, het gevoel bekeken te worden, men blijkt er verdriet en eenzaamheid te kunnen voelen. Zelf heb ik niets gevoeld, maar van anderen weet ik dat zij het bovengenoemde gevoeld hebben. Thuis op de pc, tijdens het monteren, een ‘gezicht’, of iets wat daar op lijkt, door een boom (de boom van de verhangene…?). We hebben ook een kinderstemmetje geregistreerd dat zegt: ‘ja echt!’
Ook de cameramensen van RTL hebben de beelden bekeken en beluisterd maar hebben er geen verklaring voor.”

Op 21 februari 2008 plaatst gilbeest72 een filmpje over het heksenpaadje op YouTube met het volgende commentaar;
“Het Ruigeplaatbos in Hoogvliet. Een grote groep kraaien, die een hoop lawaai maken, trekken eerst onze aandacht. We zijn op zoek naar het heksenpad. Een pad in dit bos, wat bekend omdat het er zou spoken, en dingen gebeuren, en geluiden te horen zijn. Vanwege hun verleden, waarin iemand of meerdere mensen zich schijnen te hebben opgehangen. Op weg naar het heksenpad, de grond is drassig, modderig. Een lang pad tussen overhangende bomen. Het ziet er mysterieus uit, maar zou dit komen door die verhalen die je kent? Een verleden. Wat is er zo gebeurd. Is dat hetgene wat het zo mysterieus maakt om hier te lopen. Of zou hier toch wat zijn? Het blijft toch vreemd dat er mensen zijn die hier daadwerkelijk dingen hebben ervaren, of hebben gehoord. Het heksenpad, het blijft een mysterie… fictie of werkelijkheid? Een verhaal? Of zijn er toch werkelijk geesten?”

Beschrijving

Verhalen over het heksenpaadje in Hoogvliet. Hier zou minstens één verhanging hebben plaatsgevonden.

Ingezonden in de Nederlandse Volksverhalenbank van het Meertens Instituut

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.