GENDT216 - Zondaar keert na dood terug

Een sage (mondeling), vrijdag 24 februari 1967

Hoofdtekst

We wonden ien Duitsland. Bé’j ons ien de burt was ’n man gestörve. Hé’j ha nie bes gelèf. ’t Was ’n Beier. En ze hemmen’m ien Beiere begrave. Toe ze terugkwame van de begreffenis, deej de vrouw de vinsters los. Dor zol ’n begreffenis-koffietoffel gehoue worre. De pestoor was ok gekomme. Toe de vrouw no bute keek, zag ze hur man bute. Hé’j spulde metten hond. Toe sloeg de vrouw de vinsters wer dich. De pestoor zèj: “Da had ik wel gedoch, dat ie terug zol komme”. De vrouw het misse loate leze. En ze hemme de man nooit mer teruggezien.

Beschrijving

Een man die niet best heeft geleefd, komt te overlijden. Bij het koffiedrinken na de begrafenis ziet zijn vrouw haar man buiten spelen met een hond. De pastoor merkt op dat hij al vermoedde dat de man terug zou keren. Hij leest een mis en de man wordt nooit meer teruggezien.

24 en 28 februari en 2 maart 1967
Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe).