Een sage (mondeling), maandag 26 november 1962

Hoofdtekst

Op Cabouw was d'r een jongen, die altijd liep te schelden op ongelukkige mensen. Later is hij zelf ongelukkig geworden. Hij vergooide zich met een steen. Hij kreeg een bult. In Willige Langerak was er een man, die altijd maar zei: "Ik verlam 't", als hij iets niet wou doen. Elke keer zei hij. "Ik verlam 't". Later is hij zelflam geworden.

Beschrijving

In Cabouw was er een jongen die altijd liep te schelden op ongelukkige mensen is later zelf ongelukkig geworden.
In Willige Langerak was er een man, die altijd maar zei: "Ik verlam 't", als hij iets niet wou doen. Later is hij zelf lam geworden.

Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder

Cabouw    Cabouw