Een sage (mondeling), maandag 26 november 1962

Hoofdtekst

In Polsbroek hebben ze, kort na de oorlog, 's nachts op het plein, waar nou de nieuwe verenigingszaal is, een auto gezien met kerels in het wit erop. Weer anderen werden in die tijd langs de weg aangehouden en door witte gedaanten met stokken bedreigd (1).

(1) Naar aanleiding van het bovenstaande is door de justitie zelfs een onderzoek ingesteld. Men hield rekening met de mogelijkheid met vluchtende Duitsers te maken te hebben. Het onderzoek heeft echter geen resultaat opgeleverd.

Beschrijving

Kort na de oorlog worden 's nachts auto's gezien met mannen in witte kleding. Anderen worden door witte gedaanten met stokken bedreigd.

Bron

Henk Kooijman. Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 27

Duitsers    Duitsers

Polsbroek    Polsbroek