Een sage (mondeling), zaterdag 24 november 1962

Hoofdtekst

Bij Lopik vind je een stuk land, dat de Vriezeman wordt genoemd. Achteruit is het een griend. Bij de Vriezeman zijn wel eens een paar boeren met paard en wagen te water geraakt en verdronken. Dat werd toegeschreven aan een spook. Vroeger had je in Lopik ook een cafégie, dat 't Spokie hiette. 't Was een stil cafégie. Die vrouw die daarin zat, noemde ze Mie 't Spokie. Ook wel Mooi Miegie (1).

(1) Een ander vertelde, dat er een spook in dat café huisde, maar al voor de tijd van Mooi Miegie.

SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.    SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.

Beschrijving

Bij de Vriezeman (een stuk land bij Lopik) zijn wel eens een paar boeren met paard en wagen te water geraakt en verdronken. Dat werd toegeschreven aan een spook. Vroeger had je in Lopik ook een café, dat 't Spokie heette, daar zou een spook huizen.

Begegnung mit Geistern

Vriezeman    Vriezeman