Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

KOOIJMAN0053

Een sage (mondeling), dinsdag 27 november 1962

Hoofdtekst

Bij ons in Benschop zat een spook. Dat woonde langs de Benschopse wetering in "De Zeven schoorstenen". Dat was een verbouwde boerderij. Daar woonde in mijn jonge tijd zeven gezinnen in met zeven schoorstenen. Vijf minuten van tevoren hoorde je ze al gillen en tekeergaan. Ze kon toveren. Een hoop mensen durfden er 's avonds niet langs. Ze heeft geen kwaad gedaan. Maar als er een vrouw de was stond te spoelen en ze verloor haar evenwicht dan had zij het gedaan.

Onderwerp

SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.    SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.   

Beschrijving

Bij ons in Benschop zat een spook dat woonde langs de Benschopse wetering in "De Zeven schoorstenen". Ze kon toveren. Een hoop mensen durfden er 's avonds niet langs. Ze heeft geen kwaad gedaan. Maar als er een vrouw de was stond te spoelen en ze verloor haar evenwicht dan had zij het gedaan.

Bron

Henk Kooijman: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988.

Commentaar

27 november 1962
Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Naam Overig in Tekst

De Zeven schoorstenen    De Zeven schoorstenen   

Naam Locatie in Tekst

Benschop    Benschop   

Plaats van Handelen

Benschop (Utrecht)    Benschop (Utrecht)   

Kloekenummer in tekst

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:21