Een sage (mondeling), dinsdag 27 november 1962

Hoofdtekst

Een boer in Benschop had veel mensen afgezet. Er stond een hand bij hem in de staldeur gebrand. Dan kon je 't altijd zien. Ik heb m'n moeder wel eens horen zeggen, dat bij iemand de pullen op de schoorsteen stonden te dansen. Het licht werd uitgeblazen. "De zwarte hand regeert weer!" zeiden ze dan.

TM 3117 - De kwade hand (het boze oog)    TM 3117 - De kwade hand (het boze oog)

Beschrijving

Een boer in Benschop had veel mensen afgezet. Er stond een hand bij hem in de staldeur gebrand. Bij iemand stonden de pullen op de schoorsteen te dansen of het licht werd uitgeblazen. "De zwarte hand regeert weer!" zeiden ze dan.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Benschop    Benschop