Een sage (mondeling), dinsdag 27 november 1962

Hoofdtekst

Een zekere boer reed met z'n paard en de tilbury (2) van Oudewater naar Lopik. Hij kwam de Damweg (1) afrijden. Halverwege de Damweg vraagt er iemand om mee te rijden. Bij 't schijnsel van de koetslantaarn ziet die boer dat het een nogal ongunstig uitziend persoon is. Hij weigert hem mee te laten rijden en begint het paard met de zweep te slaan, zodat die d'r in galop vandoor ging. Toen hij een paar minuten gegaloppeerd had, komt die kerel inene naast die boer zitten. En hij reed mee tot aan Lopik toe. Toen die boer een bietjie van de schrik bekomen was, wou hij een praatjie maken met de vreemdeling. Maar hij kreeg geen woord terug! Precies bij het uiteinde van de Damweg was die vreemde kerel uit de tilbury verdwenen, onzichtbaar en onhoorbaar. Die boer heeft dat vreemde geval nooit op kunnen lossen!

(1) Tussen Oudewater en Polsbroekerdam.
(2) Door één paard voortgetrokken tweewielig rijtuigje voor twee personen.

BRUN 01000 - The Vanishing Hitchhiker    BRUN 01000 - The Vanishing Hitchhiker

Beschrijving

Een boer weigert een lift en even later zit de lifter toch opeens naast de boer. Wanneer de boer met hem wil praten krijgt hij geen respons en precies aan het eind van de weg was de lifter verdwenen.

The Vanishing Hitchhiker

Polsbroekerdam    Polsbroekerdam