Een sage (mondeling), woensdag 28 november 1962

Hoofdtekst

Ze hebben me wel eens verteld, dat er vroeger in Haastrecht een boer was, die iedere dag ging bitteren bij Blanken (1). Iedere dag ging hij scheef terug. Die boer stond er om bekend, dat ie overal rijmen op schreef. Op de karn had hij geschreven:
Hoe kwalijk draaierij een mens ook wordt genomen,
Hier wordt door draaien 't eêlst product bekomen.
En op het huisje kon je lezen:
Kantoor van inkommen
Voor rechten en krommen.
Toen die boer kwam te sterven, had hij in z'n testament een bepaling gemaakt, dat hij van bultenaren begraven wou worden. En zo is 't gebeurd ok. Ik weet niet meer of dat er acht of twaalf dragers waren, maar 't waren allegaar bultenaren.

(1) omstreeks vijfenzeventig jaar geleden een bekende herberg

Beschrijving

Er was eens een boer in Haastrecht die van een borrel hield. Hij kon goed rijmen. In zijn testament had hij aangegeven dat hij door gebochelden naar zijn graf gedragen wilde worden.

Haastrecht    Haastrecht

Blanken    Blanken