Een sage (mondeling), vrijdag 30 november 1962

Hoofdtekst

Vrouw P. van de Boenderpasmolen kon toveren, vaak horen vertellen. Paard en wagen raakten van de weg af en te water. Zo iets gebeurde wel, maar 't zal wel hieraan gelegen hebben, dat de paarden schrokken van de wieken van de molen (1).

(1) Dit is inderdaad mogelijk. Wanneer deze wipmolen, die vlak bij Schoonhoven, naar de wegkant staat gedraaid, komen de indrukwekkende wieken zeer dicht bij de rijbaan. Vroeger vond men aan het begin van de VIist, maar aan de andere kant, bij Haastrecht, zeven molens. Als mevrouw Bisdom van Vliet uit rijden ging, zetten de molenaars de wieken stil om de paarden niet te laten schrikken.

Onderwerp

SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen    SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen

Beschrijving

Vrouw P. van de Boenderpasmolen kon toveren, paard en wagen raakten weleens van de weg af en te water.

30 november 1962
Von unsichtbaren Händen aufgenommen. Menschen (Wagen und Pferde) über eine Hecke gesetzt (ins Wasser geworfen; nach der Decke gezogen)

P. van de Boenderpasmolen    P. van de Boenderpasmolen

Bisdom van Vliet    Bisdom van Vliet