Een sage (mondeling), maandag 03 december 1962

Hoofdtekst

Langs de Gouwerakse Dijk had je vroeger een holle boom, ongeveer bij die grote hofstee IJsseloord. Daar dorsten de mensen maar moeilijk langs. Ze zeiden, dat er vroeger een man in die boom was opgehangen. Of ze nou die koolstoof voor z'n hoofd aan zagen of ik weet niet wat, maar ze zagen altijd nog een hoofd in die boom.

Beschrijving

Men zegt dat een man zich heeft opgehangen in een holle boom. Nu durven de mensen er maar moeilijk langs, ze zijn bang dat hij er nog is.

Bron

Henk Kooijman: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 45 - 46

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Gouwerakse Dijk    Gouwerakse Dijk