Een sage (mondeling), dinsdag 04 december 1962

Hoofdtekst

M'n vader ging met een kameraad snippen vangen met een net. Dat was in Lexmond. Ineens ziet hij twee van die lichtjes, helemaal helder. "Kijk eens joh, twee stalkaarsen!" Die vriend die schrok zo, dat hij er meteen vandoor wou gaan. 't Waren net ogen. 't Was net of er iemand in den donker stond te kijken. Ik heb wel eens tegen vermulmd hout van een schuur getrapt. Daar kwamen ook allemaal vonkies uit.

SINLEG 0023 - Lichterscheinungen    SINLEG 0023 - Lichterscheinungen

Beschrijving

Vader van verteller was op jacht met vriend, snippen vangen. Hij zag twee lichtjes, lijkend op ogen.
Verteller vergelijkt het met de keer dat hij tegen stoffig hout aanschopte, waar de vonken vanaf sprongen.

Bron

Henk Kooijman: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 47 - 48

Lichterscheinungen

Lexmond    Lexmond