Een sage (mondeling), dinsdag 04 december 1962

Hoofdtekst

D'r was een man in Tienhoven en die wou bij iemand binnengaan. Hij stond al voor de dorpel. Ineens stond er een hele grote politieagent naast hem. Hij gevlucht. Hij liep steeds harder. Maar die veldwachter bleef naast hem lopen, zonder een woord te zeggen. Hij heeft nooit geweten wie die veldwachter geweest is. Maar 't was een hele grote kerel.

Onderwerp

SINSAG 0475 - Spuk in Gestalt einer lebendigen Person.    SINSAG 0475 - Spuk in Gestalt einer lebendigen Person.

Beschrijving

Aan een man die iemands huis wilde betreden verscheen een grote, lange veldwachter die met hem meeliep toen hij op de vlucht sloeg.

Bron

Henk Kooijman: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 51

Spuk in Gestalt einer lebendigen Person

Tienhoven    Tienhoven