21INVOER060 - kapper Kant

Een mop (internet), vrijdag 27 mei 2011

Hoofdtekst

Ontvangen per e-mail door verhalenverzamelaar Ruben A. Koman op Fri, 27 May 2011 11:02:29 +0200. Verteller: Kees Biesheuvel, directeur Woonstichting Land van Altena, naar aanleiding van een in de Verhalenbank voorkomend verhaal over Bartje Poep, nl. id.nummer RKOMABRAB0022.

Dag Ruben
Bij deze meteen maar de Nieuwendijkse versie van het verhaal.

Bart was op een zekere dag weer eens van de Kil naar Nieuwendijk getogen voor een scheerbeurt bij Gerrit de Kapper.
Gerit hield wel van een geintje en gaf Bart een raadsel op. Het is niet mijn bruur maar toch is het een zoon van mijn vader?
Bart piekerde zich suf maar kwam er niet op. Lachend riep Gerrit Kant: “Dat ben ik!!!”
Bart vond het een fantastische mop en toen hij terugkeerde op de Kil en een paar mannen zag staan, zei hij: Jongens, ik heb een raadsel!
Kom maar op zeiden de mannen.
Het is niet mijn bruur maar toch is het een zoon van mijn vader, vroeg Bart listig
Dè bende gij Bart, zeiden de mannen
“Fout” riep Bart lachend: “Het is Gerrit Kant!”

Met vriendelijke groet

Kees Biesheuvel

TM 8073 - Het is niet mijn broer...    TM 8073 - Het is niet mijn broer...

Beschrijving

Gerrit de Kapper legt Bartje Poep een raadsel voor: Het is niet mijn broer maar toch is het een zoon van mijn vader? Bartje komt er niet uit, dus de kapper zegt: dat ben ik! Bartje wil de mop doorvertellen aan vrienden en zegt: Het is niet mijn broer maar toch is het een zoon van mijn vader? De vrienden zeggen dat hij dat zelf is. Bartje ontkent: het is kapper Gerrit.

Ingezonden in de Volksverhalenbank

Commentaar

Zie ook: Theo Meder: ‘”Het is niet mijn broer...” Hoe een klein raadseltje uitgroeide tot een finke mop’, in: Vertelcultuur 5 (2018) 1, p. 53-55.

Bartje Poep    Bartje Poep

De Kil    De Kil