Een sage (mondeling), maandag 21 januari 1963

Hoofdtekst

Vroeger werd d'r hier* bar veul gesproke over een zwart paard. Een zwart paard, dat gong allenig over de weg. 't Was van niemand, een soortement spookpaard. Je had daar een plek, dicht op Haastrecht daar wier 't bij tije gezien. As je 't gezien, dan kreeg ie ongeluk. Sommigte paarde wilde niet voorbij die plek.

Beschrijving

Vroeger werd er hier veel gesproken over een zwart paard. Een zwart paard, dat ging alleen over de weg. Het paard was van niemand, een soort spookpaard. Je had daar een plek, dicht op Haastrecht, daar waar het bij tijde gezien. Als je het paard had gezien, dan kreeg je ongeluk. Sommige paarden wilden niet voorbij die plek.

Bron

Kooijman, Henk: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988, p. 145

* in de Vlist

Vlist    Vlist