Een sage (mondeling), maandag 21 januari 1963

Hoofdtekst

En ik heb wel is een boer hore zegge, z'n vader die ree naar de stad* over de Haastrechtse dijk en toen liep d'r een kerel, waar dat ie vandaan kwam, dat weet ik niet meer, die kerel die wou meerije. Maar die boer, die wou dat niet. Die kerel zegt: "Je paard zal niet ver gaan". En waarachtig dat paard wier kreupel. En die man die gevraagd had om mee te rije, die kwam d'r anlope en die ging d'r bij zitte. En toen konde ze weer rije.

Beschrijving

En ik heb wel eens een boer horen zeggen, zijn vader die reed naar de stad over de Haastrechtse dijk en toen liep er een kerel, waar dat die vandaan kwam, dat weet ik niet meer, die kerel die wou meerijden. Maar die boer, die wou dat niet. Die kerel zegt: "Je paard zal niet ver gaan". En waarachtig dat paard werd kreupel. En die man die gevraagd had om mee te rijden, die kwam er aanlopen en die ging erbij zitten. En toen konden ze weer rijden.

* Gouda

Gouda    Gouda