Een sage (mondeling), woensdag 23 januari 1963

Hoofdtekst

Spoken, ja m'n vader die vertelde veel. 't Spookte bij vrouw Buys hier in Ruigewei of was 't nou in Waarder? Op een avond toen komt d'r iemand en die zag dat d'r een spook bij vrouw Buys op visite was. Affijn, die kerel die vlucht weg, dat hij vlucht hals over kop door de bovedeur, hij gunde z'n eige nog geen tijd om de onderdeur ope te doen. Ze gaan kijke. Wat was 't geval? D'r was mist, damp die laag hong. En d'r liep een geit takke te vrete. Steeds meer ging die kop omhoog as die een takkie afknauwde en dan kwam die kop boven de damp uit, maar de rest van de geit kojje niet zien en as die een takkie had dan ging die kop weer omlaag. Dat zal toch wel in Waarder gebeurd zijn.

Beschrijving

Een man zag dat er een spook bij mevrouw Buys op visite was. Later bleek dit geen spook te zijn, maar een geit die in de mist stond.

vrouw Buys    vrouw Buys

Ruigeweide    Ruigeweide