Een sage (mondeling), woensdag 23 januari 1963

Hoofdtekst

Teun van Leeuwen hier in Ruigewei, dat was een ouwe kalverkoper. Maar strijke kon die ok. Op een dag gaat d'r een boer naar 'm toe, 't paard overkoot. "Wijje 't voor me strijke, Van Leeuwe?" Maar z'n vrouw die wou 't niet hebbe, want die zee: "Die boere betale toch niks". En weet jie wat Teun van Leeuwe toen zee? "Ga maar naar huis toe, 't paard wordt toch wel beter". En 't werd beter ok!

TM 3102 - Belezer geneest mens of dier    TM 3102 - Belezer geneest mens of dier

Beschrijving

Teun van Leeuwen uit Ruigewijde kon strijken (genezen). Op een dag gaat een boer naar hem toe met een ziek paard. Teun wil het paard wel genezen, maar het mag niet van zijn vrouw, omdat boeren volgens haar niks betalen. Teun zegt tegen de boer dat hij naar huis moet gaan met het paard, dan wordt het vanzelf beter. En het paard werd beter!

Teun van Leeuwen    Teun van Leeuwen

Ruigeweide    Ruigeweide