Een sage (mondeling), donderdag 24 januari 1963

Hoofdtekst

En dan had je in 't ouwe Zwijndrecht nog een man, ja in die ouwe tijd werde d'r van zulke verhale verteld, je zatjuin te schille, sjalotte te schille, de vreemdste verhale. Die man, hè, die had iets op 't water gezien. Hij wist niet te zegge, hoe 't eruit zag, maar op een gegeve moment zag die iets op het water. Hij is d'r lid van de kerk door geworde.

Beschrijving

In die oude tijd werden er zoveel verhalen verteld. Er was in Zwijndrecht ook nog een man die had iets op het water gezien. Hij kon niet zeggen wat het wat of hoe het eruit zag, maar hij had iets gezien. Door die verschijning is hij lid van de kerk geworden.

Zwijndrecht    Zwijndrecht