Een personal narrative (mondeling), woensdag 30 januari 1963

Hoofdtekst

Visser Pompe, ja, dat was een kerel, die was de zwarte kunst machtig. Veel verhale. Nou had je m'n vader, die heb me wel is verteld, maar dat is al heel lang geleje, dat is nog gebeurd op een ouwe hofstee bij een boer, daar leef nog een dochter van en die is zelf al in de tachtig. Ze ware juist de bietekuil an 't leeg hale, met steemande. Visser Pompe komt daar de werf op lope. Hij zee: "Mense, wat ben jullie daar toch an 't sjouwe en doen! Jullie hadde mijn veel eer motte roepe, dan had je niet zo hoeve te sjouwe met die mande!" En weet jie wat ie toen dee? D'r zatte nog een deel biete in die kuil en de leste paar mande toverde die zo uit de kuil in de schuur. Maar die boer werd kwaad. Die zee: "Maak dat je van de werf afkomt en kom d'r nooit meer op!" Dat verhaal heb ik van m'n vader en die had 't van een zoon van die boer.

SINSAG 0750 - Andere Zauberei.    SINSAG 0750 - Andere Zauberei.

Beschrijving

Visser Pompe, die zou de zwarte kunst machtig zijn. Mijn vader heeft me heel lang geleden verteld, dat er op een oude boerderij een boer leefde die zijn bietenkuil aan het leeghalen was. Toen kwam Visser Pompe aangelopen, die zei dat ze hem veel eerder hadden moeten roepen, want dan hadden ze niet zo hoeven sjouwen met die manden. En toen toverde hij de laatste paar manden uit de kuil, zo de schuur in. De boer werd kwaad en zei: "Maak dat je van de werf afkomt en kom er nooit meer op!"