Een sage (mondeling), dinsdag 06 augustus 1963

Hoofdtekst

Hier was vroeger ne man en die heette Van J. de H. En die man die ging met ene Van M. naar Den Bosch. En die Van M. die moest voor z'n vrouw een ijzere pot meebrenge mee 'n hengsel. Die ijzere pot, die had ie gekocht in Den Bosch, maor toe was tie onderweg en die weg die heette de Ortuste Weg. Toen zee Van M. tegen De H.: "As m'n vrouw die pot maor niet te klein bevindt". En toen zee De H.: "Dan zette 'm daor maer en dan dal ik 'r tege schuppe, dan wordt ie groter". Maor toen zee Van M.: "Dat zal ik nog maor nie doen". Toen heet die man 't daor zo te kwaad mee gekrege, mee da boekje mee die kwaaie geest, dat ie zich vervoegde bij de pastoar. En deze had 'm opgedraoge om 's nachts een wandeling te maoke, mee da boekje op zunne rug. Maer hij mocht niet omzien. En as 't dan twalefuur was, zou da boekje uit zunne hande getrokke worde. En da gebeurde! En zodoende was deze man van z'n kwade geest en werke verlost.

Onderwerp

SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen    SINSAG 0542 - Von unsichtbaren Händen aufgenommen

Beschrijving

Er was hier een man en die kreeg te maken met een boekje met een kwade geest. Dus hij ging naar de pastoot en die zei dat hij 's nachts een wandeling moest gaan maken, met dat boekje op zijn rug. Maar hij mocht niet omkijken en als het dan twaalf uur was, zou het uit zijn handen worden getrokken. En dat gebeurde en de man was van zijn kwade geest verlost.

Den Bosch    Den Bosch