Een sage (mondeling), dinsdag 06 augustus 1963

Hoofdtekst

Daar was ne vrouwen die woonde an den dijk. Meer naar 't zuie van de Bommelerwaord, tegewoordig heet dat Aals, vroeger heette dat de Rietschoof. En da vrouwke liet de mense van de dijk afrije. En as d'r een ongeluk gebeurde was 't altijd voor da vrouwke. En op unne wenter ha ze appels in 'n kurfke gehange en toen viel d'r weer is iemand van d'n dijk en toen ging d'r ene appel leve. En da wier ne pad. En diejen pad kwikkwakte in da kurfke.

SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste    SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste

TM 3117 - De kwade hand (het boze oog)    TM 3117 - De kwade hand (het boze oog)

SINSAG 0541 - Hexe lässt Wagen vom Deich (Weg) fallen    SINSAG 0541 - Hexe lässt Wagen vom Deich (Weg) fallen

Beschrijving

Een vrouw die bij de dijk woonde, liet mensen van de dijk afrijden. Elk ongeluk gebeurde door dat vrouwtje. Ze had appels in een mand gehangen en als er weer eens iemand van de dijk viel, ging de appel leven en werd het een pad.

Bommelerwaard    Bommelerwaard

Aalst    Aalst