Een sage (mondeling), dinsdag 06 augustus 1963

Hoofdtekst

Da was unne mens, hè en da was een soort visser. In een zomerdag, hè, ging die werke en dan ginge ze 's aves dauwpiere vange voor aas. En op zekeren avond ging die piere vange. En dat deje ze met een lichje. En dan kwamme die dauwpiere omhoog. En toen was die zowat klaor en daor springt unne weerwolf en die hong 'm op z'n rug. Net zolang as die thuis was. Maor diejen man was erg angstig, hè. En omdat die weerwolf 'm thuis ha gebracht was diejen mens bekeerd geworde. Dat ie een beetje beter in God zou gelove. En ze ginge ok een better leve leie.

Beschrijving

Een visser was 's avonds wormen aan het vangen en toen hij naar huis wilde, sprong er een weerwolf op zijn rug. Die bleef daar net zo lang hangen tot hij thuis was. En omdat die weerwolf hem thuis had gebracht, was hij bekeerd, hij zou meer in God gaan geloven en een beter leven leiden.