Een sage (mondeling), vrijdag 09 augustus 1963

Hoofdtekst

Ja, dan ging ie jage, dan hoorde je van die verhale, d'r was een kat die niet geraakt kon warde. Dan moes je op je patroon een zilver dubbeltje doen. Dan kon die kat wel geraakt warde. Maar die ouwe vrouw was dan angeschote of dood. Want een zwarte kat, dat was ok iets van een heks.

SINSAG 0623 - Der geweihte Schuss    SINSAG 0623 - Der geweihte Schuss

SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste    SINSAG 0580 - Andere Hexenkünste

Beschrijving

Als je ging jagen dan was er een kat die niet geraakt kon worden. Dan moest je een dubbeltje op je patroon doen en dan kon je de kat wel raken. Die oude vrouw was dan geraakt of dood. Want een zwarte kat is ook iets van een heks.