Een sage (mondeling), donderdag 08 augustus 1963

Hoofdtekst

Weerwolven, da was een soort da liep op z'n achterpoten. 't Had een witte huid met zwarte plekken om van een koe. "De weerwolf is buiten!" Da waren mensen! Ik heb m'n opa horen zeggen: "Iemand kwam van boven 't Gat vandaan die was wezen vissen. Toen kwam de weerwolf met een koeiehuid om. Die legde z'n poten op de schouders van de visser. De visser gaf 'm een pak ransel en stak met een mes. En de volgende dag liep die man in 't verband. Toen kwam hij aan 't licht.

Onderwerp

SINSAG 0822 - Werwolf getroffen (geschlagen) nimmt wieder menschliche Gestalt an (und ist erlöst oder stirbt).    SINSAG 0822 - Werwolf getroffen (geschlagen) nimmt wieder menschliche Gestalt an (und ist erlöst oder stirbt).

Beschrijving

Weerwolven liepen op hun achterpoten. Ze hadden een witte huid met zwarte plekken. Maar weerwolven waren gewoon mensen. Mijn opa vertelde eens dat een visser werd aangevallen door een weerwolf, maar toen hij hem in elkaar sloeg en stak met een mes, liep die man de volgende dag in het verband.