Een sage (mondeling), donderdag 08 augustus 1963

Hoofdtekst

Ik had op den Ouwendijk, ik woonde daar in een huis, dat ze 't Spookhuis noemden. Een spookhuis, dan is t'r altijd een moord gebeurd. We hadden een bedstee, iedere keer waren de tegels opgelicht. Unne keer op een nacht, we hadden een hondje, we hadden teilen opgehangen achter. Een lawaai! Ik dacht: "De teilen vallen d'r af!" We gingen kijken. Niks te zien! Maar ik was d'r echt bang van. We zijn d'r voor gaan verhuizen.

SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause    SINSAG 0456 - Der Poltergeist im Hause

Beschrijving

In Ouwendijk woon ik in een huis dat ze het Spookhuis noemden, omdat er een moord was gepleegd. In de bedstee waren iedere keer de tegels opgelicht.