Een sage (mondeling), donderdag 15 augustus 1963

Hoofdtekst

Dat hoorde je vroeger zegge, werwolve. Daarvoor ware ze zo bang as ne wezel. Een man kwam midden in de nacht in een witte gedaante, vreselijke geluide. Een dierehuid om, dat dede ze ok wel, soms liepe ze in een berehuid. Da was een keer zo sterk, een dee dat ook, da was ne vader tege z'n eige zoon. Die vader stak z,n eige in een dierehuid. Maar die zoon ging d'r op af. ,,Ge gaat d,r onverbiddelijk an!" Toen moest die vader om genade roepe, anders was dat gebeurd ook!

Onderwerp

SINSAG 0822 - Werwolf getroffen (geschlagen) nimmt wieder menschliche Gestalt an (und ist erlöst oder stirbt).    SINSAG 0822 - Werwolf getroffen (geschlagen) nimmt wieder menschliche Gestalt an (und ist erlöst oder stirbt).

Beschrijving

Mensen waren vroeger zo bang voor weerwolven. Een keer wilde een vader zijn zoon bang maken. Toen deed hij een dierenhuid om, maar die zoon ging er op af. Toen moest die vader om genade roepen anders was hij er geweest.