- De vrouw en de dief

Een mop (),

Beschrijving

(a) Japik Ingberts, (a1) Biesterveld, (a2) Piter, (a3) Willem Prins, (a4) Sterke Hearke [Witteveen], onherkend, (b) uitgebroken, (b1) ontslagen, uit de Leeuwarder gevangenis, (b2) die van de koningin gratie gekregen heeft omdat hij een houten horloge maken kon, (c) loopt (op een avond) op met een meisje (vrouw), (c1) man, (c2) zit naast een vrouw in de tram, (c3) bezoekt op een avond een meisje, (c4) werkt bij een boer tijdens de hooioogst, (d) en draagt een zak geld voor hem. (e) Hij brengt haar thuis, (e1) door een bos, omdat (f) zij (deze) zegt bang te zijn voor de beruchte Japik Ingberts, enz. (f1) Het gesprek komt (geregeld) op de beruchte Biesterveld, enz. (g) Hij doet haar (hem, hen) niets, maar als hun wegen scheiden (hij vertrekt) onthult hij zijn identiteit; (g1) op een gegeven moment vertelt hij wie hij is, de man springt van schrik in de sloot.

Subgenre

mop