Een sage (mondeling), vrijdag 07 april 1899

Hoofdtekst

Bij oude juffrouw Heintje Bakker te Broek was Trijntje Tolk te naaien. Zooals ik reeds meermalen schreef, spookte het daar ook. Trijntje Tolk naaide en de juffrouw zat op de stoel te slapen.
Opeens kwam er een stem: "Ontwaak, gij die slaapt; wat slaapt gij, terwijl ik waak?"
Na haar dood is het huis omgegooid en de nieuwe school op die plaats gebouwd. Men heeft toen druk naar schatten gezocht, aangezien er altijd beweerd werd, dat het er spookte omdat er onrechtvaardig geld verborgen was.

SINSAG 0401 - Der verborgene Schatz.    SINSAG 0401 - Der verborgene Schatz.

Beschrijving

In een spookhuis hoort een vrouw die in een stoel zit te te slapen een stem die haar zegt wakker te worden, verwijt te slapen terwijl het spook waakt. Na de dood van de vrouw wordt het huis afgebroken. Vanwege de bewering dat het er spookte omdat er onrechtvaardig geld verborgen is wordt naar een schat gezocht.

Onder "Beeld" een foto van Bakker.
Der verborgene Schatz