STSAG242 - Gebit tijdens het zeevissen

Een broodjeaapverhaal (brief), 1988

Gebit tijdens het zeevissen
Een verhaal dat voorgevallen is bij twee collega's van mijn vriend toont aan dat ook humor in stadssagen voorkomt. Een man nodigt zijn vriend uit om mee op zee te gaan vissen. Deze weigert eerst, maar na lang aandringen gaat hij toch mee. Eens op zee wordt de man zeeziek en moet braken waardoor zijn gebit in zee valt. Zijn vriend die zich wat schuldig voelt, bindt zijn gebit aan de vislijn. Hij haalt op en toont zijn vriend het opgeviste gebit. Hij zegt erbij dat het misschien zijn gebit is. De eerste bekijkt het gebit en zegt ontgoocheld dat het het zijne niet is, waarbij hij het terug in zee werpt.
(Uit: brief van Stefaan Top, d.d. 25-7-1995. Bezit Theo Meder. Verteld aan en opgetekend door een student uit Deerlijk (West-Vlaanderen), 1988)

BRUN 04155 - The Wrong Teeth    BRUN 04155 - The Wrong Teeth

Beschrijving

Een man neemt een vriend mee voor een dagje zeevissen. De vriend wordt zeeziek en hij spuugt zijn gebit overboord. De man hangt zijn eigen kunstgebit aan de haak. Hij suggereert het gebit van zijn maat te hebben opgevist. De man ziet echter dat het zijn gebit niet is en hij gooit het overboord.

Brief Stefaan Top, d.d. 25-7-1995 (bezit Theo Meder)

The Wrong Teeth