Een broodjeaapverhaal (mondeling), donderdag 02 november 1995

Hoofdtekst

Leonie: "Mijn broer vertelde me nog het volgende verhaal. Er was een mevrouw en die had een hele grote tuinkabouter. Wel zó groot... [wijst circa 1.80 m. aan]. En die kabouter noemde ze Pim. En op een dag was Pim verdwenen. Na verloop van tijd begon ze ansichtkaarten te krijgen van Pim: uit IJsland, uit Indonesië... Maar het eind wist mijn broer niet."
Theo: "Het is wel een bekend verhaal."
Leonie: "Hoe loopt het af? Komt 'ie nog terug?"
Theo: "In de meeste verhalen komt hij weer terug. Dan stuurt hij eerst een kaart dat hij het nu wel gezien heeft aan de Costa Brava, en even later staat hij dan weer in de tuin. Er wordt wel beweerd dat deze verhalen zijn begonnen als studentengrap. Als studenten op vakantie gaan, stelen ze een tuinkabouter, en dan sturen ze namens de kabouter kaarten naar huis. Soms ook foto's van de kabouter aan het strand bijvoorbeeld. Later sturen ze dan een kaart van de kabouter dat hij weer naar huis komt. En dan zetten ze hem weer in de tuin."
(Leonie Cornips, Theo Meder, Amsterdam, 2 november 1995)

BRUN 10140 - Roaming Gnomes    BRUN 10140 - Roaming Gnomes

Beschrijving

Een vrouw heeft een grote tuinkabouter. Op een dag is hij verdwenen. Na enige tijd begint zij ansichtkaarten van hem te ontvangen uit verre vakantieplaatsen.

n.v.t.

Roaming Gnomes