PBURG008 - De gestolen grootmoeder

Een broodjeaapverhaal (boek),

De gestolen grootmoeder
Een echtpaar gaat met de caravan op vakantie naar Spanje, vergezeld door de bejaarde moeder van de vrouw. Wanneer ze de Spaanse grens gepasseerd zijn, krijgt grootmoeder een hartaanval en sterft. Goede raad is duur. Ze zouden het sterfgeval moeten aangeven bij de autoriteiten, maar dat betekent oponthoud, rompslomp met politie, ambassade en douane en, wie weet, hoge kosten om het lijk naar Nederland te laten vervoeren. Het echtpaar besluit daarom grootmoeder onder een deken in de caravan te verbergen, haar eigenhandig te repatriëren en pas in Nederland aangifte te doen van haar dood. Zonder problemen passeren ze de Spaanse grens. Moe van de spanning en de lange reis stoppen ze bij een wegrestaurant in de buurt van Parijs om een kop koffie te drinken. Als ze terugkomen bij hun auto is de caravan gestolen.
(Talloze malen aan P. Burger verteld)

BRUN 01100 - The Runaway Grandmother    BRUN 01100 - The Runaway Grandmother

Beschrijving

Grootmoeder die tijdens vakantie overlijdt wordt verborgen in de caravan meegenomen naar huis. Tijdens een onderbreking van de reis wordt de caravan gestolen.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.27-28

The Runaway Grandmother