PBURG011 - De verdwenen bruid

Een broodjeaapverhaal (boek), donderdag 23 mei 1991

De verdwenen bruid
`Een pas getrouwd paar, op huwelijksreis, komt in een hotelletje in Londen een ander stel tegen. Het klikt en ze trekken een tijdje met z'n vieren op. Op een gegeven moment gaan ze gevieren naar een film. Tijdens de voorstelling gaat de pasgetrouwde vrouw naar de WC.
Als ze maar niet terugkomt, zegt de andere vrouw: "Ik ga wel even kijken."
Ook zij komt niet meer terug.
"Wat idioot, ik ga even kijken," zegt de andere man.
Ook hij blijft weg. Vervolgens zoekt de pasgetrouwde man zelf alles af, maar iedereen lijkt van de aardbodem verdwenen. Wanneer hij terugkomt in het hotel, blijkt het andere stel overhaast vertrokken te zijn, en ze hadden valse namen en adressen opgegeven.'
(Peter van Drunen, 23 mei 1991)

BRUN 03275 - Tourist Horror Stories    BRUN 03275 - Tourist Horror Stories

Beschrijving

Pasgetrouwd paar gaat met ander stel naar de film, waar de pasgetrouwde vrouw niet terugkomt van toiletbezoek. Als eerst de andere vrouw en daarna de andere man gaan kijken, komen ook zij niet terug. Na veel zoeken blijkt dat het andere stel overhaast is vertrokken, en valse namen en adressen heeft opgegeven.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.32-33

Tourist Horror Stories