PBURG020 - De moordenaar op de achterbank

Een broodjeaapverhaal (boek), zaterdag 20 juli 1991

De moordenaar op de achterbank
`Een vriendin van ons had onlangs op een laat tijdstip op een drukke provinciale weg getankt en wilde weer wegrijden. Achter haar trok met veel geweld een grote tankwagen op die halsbrekende toeren uithaalde om achter haar te komen. Van tijd tot tijd seinde de chauffeur met zijn grote licht, en onze vriendin begon aardig in paniek te raken. Ze kon niet inhalen op de drukke weg en de tankauto bleef akelig dicht op haar bumper rijden en seinen. Uiteindelijk zag ze de aankondiging van een parkeerplaats, waar ze vlug haar auto naartoe stuurde. Ook de tankauto volgde haar en stopte vlak achter haar. Onze vriendin stapte verontwaardigd uit, maar de chauffeur nam vooralsnog geen notitie van haar en rende naar de zijkant van haar auto. Daar trof hij een openstaand portier aan.
Hij wees op het portier en legde uit: "Ik zag dat er een man achter in uw auto stapte toen u binnen aan het afrekenen was. Hij kwam telkens achter de voorbank omhoog en wilde u grijpen, maar als ik seinde met mijn lichten verdween hij weer achter de bank."'
(Marcel van der Voort, 20 juli 1991)

BRUN 01305 - The Killer in the Backseat    BRUN 01305 - The Killer in the Backseat

Beschrijving

Een vrouw heeft 's avonds getankt en wordt als ze wegrijdt op de snelweg hinderlijk gevolgd door een tankauto, die met zijn groot licht seint. Uiteindelijk rijdt ze een parkeerplaats op en wordt gevolgd door de tankwagen. Als ze uitstapt, rent de chauffeur langs haar naar haar achterportier, die open staat. Er had een moordenaar op haar achterbank gezeten, die haar wilde grijpen, maar die telkens wegdook als de chauffeur seinde.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.44

The Killer in the Backseat