PBURG088 - De hond in de pot

Een broodjeaapverhaal (boek), zaterdag 21 augustus 1971

De hond in de pot
`DE KLANT IS KONING
ZÜRICH, 21 aug. (Reuter). - Een Zwitsers echtpaar heeft bij zijn terugkeer uit Azië tegenover een krant in Zürich relaas gedaan van een gruwelijke ervaring, die hun in Hongkong is overkomen.
De man en zijn vrouw waren, vergezeld van hun poedeltje, een Chinees eethuis binnengestapt. Tegenover de bediende wilden ze duidelijk maken dat ook de poedel voedsel moest hebben. Aangezien zij de taal niet machtig waren, leek gebarentaal de oplossing.
Er werden eetgebaren gemaakt, waarbij men op de hond wees. Vermoedelijk denkend: `De klant is koning' nam de bediende de poedel mee naar de keuken, het echtpaar achterlatend met de gedachte dat het dier daar gevoed zou worden.
De Zwitsers kregen de schrik van hun leven toen geruime tijd later hun diner werd geserveerd. Op een schotel lag het poedeltje, bruingebraden en gegarneerd met saus en bamboescheuten.
De man en zijn vrouw keerden naar Zwitserland terug met een zenuwinzinking, die zij nog steeds niet te boven zijn.'
(De Tijd, 21 augustus 1971)

BRUN 02300 - The Dog's Dinner    BRUN 02300 - The Dog's Dinner

Beschrijving

Op vakantie in Azië neemt een echtpaar de hond mee. Als zij in een restaurant gebaren dat de hond ook iets te eten moet krijgen, wordt de hond meegenomen naar de keuken. Even later krijgt het echtpaar hun huisdier als gerecht opgediend.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.130-131

The Dog's Dinner