PBURG099 - De fluitende yuccapalm

Een broodjeaapverhaal (boek), 1985

De fluitende yuccapalm
`Een vrouw heeft een yuccapalm gekocht, die iedere keer als ze hem water geeft een fluitend geluid maakt. Zou dat normaal zijn? De bloemist kan haar niet wijzer maken. Daarom belt ze de dierentuin om te informeren naar de herkomst van dat geluid. Ze wordt doorverbonden met de tropische-plantenspecialist, die als hij haar heeft aangehoord zegt: "Gaat u alstublieft zo snel mogelijk het huis uit! Ik kom eraan!"
Bij nader onderzoek blijkt de plant een vogelspin met jongen te herbergen: de moeder floot als iemand te dichtbij kwam.'
(Tine Tursø, 1985)

BRUN 02405 - The Spider in the Cactus    BRUN 02405 - The Spider in the Cactus

Beschrijving

Elke keer als een vrouw de yuccapalm water geeft, hoort ze een fluitend geluid. Ze doet telefonisch navraag en krijgt van de tropische-plantenspecialist van de dierentuin het advies meteen haar huis te verlaten: men komt eraan. De plant blijkt een vogelspin met jongen te herbergen: de moeder fluit als iemand te dichtbij komt.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.141

The Spider in the Cactus