Een legende (tijdschriftartikel), vrijdag 18 augustus 1995

Hoofdtekst

In ons land houdt de huisarts H.C. Moolenburgh zich al sinds 1982 bezig met verzamelen en beschrijven van ontmoetingen van mensen met engelen. Ook hier zijn er gevallen van spectaculaire reddingen bekend. Zoals het meisje dat in de Tweede Wereldoorlog al fietsend een tank met Duitse soldaten tegenkomt. Ze flirten met haar, maar zij draait haar hoofd om: ze wil niets met de bezetter te maken hebben. Dat maakt hen zo woedend, dat ze proberen haar te overrijden. Op het kritieke moment, als ze denkt niet meer weg te kunnen komen, wordt ze opgetild door een paar onzichtbare handen en een stuk verder, op een veilig punt, weer neergezet.
(Heleen Spanjaard: `Beschermengelen', in: Margriet 34 (18-25 augustus 1995), p.54)

TM 5002 - Beschermengel biedt bijstand    TM 5002 - Beschermengel biedt bijstand

Beschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog flirten Duitse soldaten vanaf een tank met een fietsend meisje. Zij wendt haar hoofd af, en woedend willen de soldaten haar overrijden. Op het kritieke moment pakt haar beschermengel haar op en zet haar op een veilige plek weer neer.

Heleen Spanjaard: `Beschermengelen', in: Margriet 34 (18-25 augustus 1995), p.54

Beschermengel biedt bijstand