Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

RINGBOS1 - Verloren liefdesring uit Amerika na 47 jaar teruggevonden in Fins bos

Een personal narrative (internet), maandag 17 februari 2020

Ring1.jpg
Ring2.jpg
Ring3.jpg

Hoofdtekst

Verloren liefdesring uit Amerika na 47 jaar teruggevonden in Fins bos
Een ring die in 1973 werd verloren in de Amerikaanse staat Maine, is teruggevonden in een bos in Finland. Debra McKenna verloor de ring 47 jaar geleden en dacht hem nooit meer terug te vinden.

McKenna kreeg het sieraad van haar geliefde Shawn aan het einde van zijn schooltijd. In de binnenkant stond zijn naam en het jaar van zijn afstuderen gegraveerd: Morse High School, 1973, S M.

Debra verloor de ring kort daarna in een warenhuis, waar ze hem had afgedaan om haar handen te wassen en op een gootsteen had gelegd. "Toen ik besefte dat ik hem vergeten was, ging ik hem daar zoeken, maar hij was weg", vertelt ze aan televisiezender WGME-TV. "Ik liet mijn naam en nummer achter, maar niemand nam contact op. Ik heb hem nooit teruggezien."

Tot nu dus:

[ingevoegd Twitterbericht]

4 dagen geleden
Debra is haar hele leven samen geweest met Shawn, nadat ze in 1977 trouwden. Haar echtgenoot overleed drie jaar geleden aan kanker. "We hadden een goed leven samen", zegt ze.

Metaaldetector
Twee weken geleden ontving ze de ring opeens bij de post. Een metaalwerker had het sieraad in Finland gevonden toen hij met een metaaldetector in een bos liep. "Meestal zijn mijn bevindingen flessendoppen of andere rommel," vertelt hij trots in een Finse krant.

De man besloot contact op te nemen met de alumni-vereniging van de Morse High School. Met het jaartal en de initialen die in het sieraad gegraveerd stonden, konden ze achterhalen dat de ring van Shawn McKenna moest zijn geweest.

Hoe de ring in het Finse bos is beland is nog een groot raadsel. Haar overleden echtgenoot was ooit wel voor werk in Finland geweest, maar nooit in het bos waar die werd gevonden. Bovendien was de ring toen al twintig jaar kwijt.

"Shawn zei altijd dat toevalligheden niet bestaan", zegt ze daarom nu. Ze denkt dat haar man haar misschien iets probeert te vertellen: "Hij wil duidelijk maken dat ik door moet met mijn leven".

Debra is dankbaar dat de vinder zoveel moeite heeft gedaan om de ring bij haar terug te krijgen. "Er bestaan goede mensen in de wereld, daar hebben we er meer van nodig."

Onderwerp

AT 0736A - The Ring of Polycrates    AT 0736A - The Ring of Polycrates   

ATU 0736A - The Ring of Polycrates.    ATU 0736A - The Ring of Polycrates.   

Beschrijving

Een Amerikaanse vrouw raakt haar ring kwijt in een winkel; 47 jaar later wordt de ring teruggevonden in een bos in Finland.

Commentaar

Het verhaal lijkt op een sage of broodjeaapverhaal en is verwant aan het 'ring in vis' motief. In dit geval berust het verhaal op waarheid. Wel geeft de hoofdperoon een bovennatuurlijke verklaring voor het terugvinden van de ring.

Naam Overig in Tekst

Debra McKenna    Debra McKenna   

Amerika    Amerika   

Maine    Maine   

Finland    Finland   

Shawn McKenna    Shawn McKenna   

Morse High School    Morse High School   

Naam Locatie in Tekst

Maine    Maine