Een mop (vragenlijst), 1995

Hoofdtekst

Een Nederlander, een Belg en een Duitser werken in de bouw. In de pauze kijken ze wat ze op hun brood hebben.De Nederlander heeft kaas en zegt: "Als ik morgen weer kaas op m'n brood heb, spring ik van de steiger." De Duitser heeft braadworst op zijn brood en zegt: "Als ik morgen weer braadworst op mijn brood heb idem dito.
De Belg heeft pindakaas enzovoort.
De volgende dag heeft de Nederlander weer kaas op z'n brood, springt van de steiger, dood. De Duitser eveneens. Zo ook de belg.
Op de begrafenis zegt de vrouw van de Nederlander: "Als ik dit geweten had, had ik wel ham op zijn brood gedaan."
Zegt de vrouw van de Belg: "Hij smeert al twintig jaar zijn eigen brood."

TM 8006 - Zelfmoord om broodbeleg    TM 8006 - Zelfmoord om broodbeleg

Beschrijving

Een Nederlander, een Belg en een Duitser plegen zelfmoord omdat ze elke dag respectievelijk kaas, braadworst en pindakaas op hun brood hebben. Tijdens de begrafenis blijkt dat de Belg altijd zelf zijn brood smeerde.

n.v.t.

Zelfmoord om broodbeleg